2012  27.2.2013


XIII KUUMAA HUUMAA
28.7.2012, Hämeenlinna
 
Hämeenlinnan Ilmailukerho ry toivottaa kaikki tervetulleiksi Linnanpuistoon klo 16-21!
 

30.12. Vuosi vetelee viimeisiään ja sehän tarkoittaa, että kevät on taas piirun lähempänä. Tammikuussa huolletaan kerhon purjekoneita Räyskälässä, helmikuussa jatketaan huoltotöitä sekä vietetään Pakkasparlamentti-viikonloppu Hämeenlinnassa. Maaliskuussa täristään lentohimossamme ja viimeistellään kalusto kuntoon ja säiden salliessa voidaan ehkä jo lentää vuoden ensimmäiset lennot. Huhtikuun 6.-7. HIK järjestää jäsenilleen kevätkertausta, jossa palautellaan mieliin Räyskälän pysyväismääräyksiä ja lentoturvallisuuteemme yleisesti vaikuttavia asioita. Sään mukaan lennetään myös kevättarkkareita ja kertauskoululentoja. Kaikki ovat vähintäänkin tervetulleita talven ja kevään puuhiin - jos kaipaat lisätietoja niin ota yhteys purjelentojaoston johtokuntaan.
***


********************************************************
Räyskälän Lentolaaksossa talvea viettävä 
tonttu toivottaa kaikille HIK:n jäsenille 
hyvää joulua ja hyviä lentoja vuodelle 2013!
************************************************************
13.12. Lentotoimintaohje 2013 on päivitetty!
***
9.12. Pakkasparlamentin ilmoittautuminen on avattu tänään! Toivomme runsasta osanottoa ja mukavaa viikonloppua kanssalentäjien parissa. Tähtivieraanamme esiintyy Giorgio Galetto Italiasta ja lisäksi ohjelmassa on varmasti paljonkin kiintoisaa ja tähdellistä asiaa itse kullekin. Lauantai-iltana 2.2. vietämme Hämeenlinnan Ilmailukerhon 75-vuotisjuhlaa, johon toivotamme tervetulleiksi kaikki ilmailun ystävät ja erityisesti KAIKKI Hämeenlinnan Ilmailukerhon jäsenet lajiin katsomatta. Viikonloppu vietetään Hämeenlinnassa kylpylähotelli Aulangon siipien suojassa ja majoitushinnoista on saatu hiukan tingittyä, kunhan muistaa varauksen yhteydessä lausua taikasanat "Hämeenlinnan Ilmailukerho". Edullisia kiintiöhuoneita on saatavilla 18.1. asti.
 
ILMOITTAUTUMISEN JA LISÄTIETOJA LÖYDÄT TÄÄLTÄ...

***
9.12. Purjelentojaoston syyskokous on pidetty. Johtokunta ei kokenut suuria vaihtuvuuksia - JP Tiainen jättäytyi tehtävistään ja tilalle valittiin Visa Hietalahti. Puheenjohtajanamme jatkaa Teemu ja sihteerin tehtävät siirtyivät Vesalta Christalle. Lentäviä jäseniämme kiinnostanee eniten ensi vuoden lentohinnat, jotka päätettiin pitää vuoden 2012 hinnaston mukaisina. 
***
8.12. Huomenna sunnuntaina OH-817:n huollon viimeistelyjä Lentolaaksossa ja klo 13.00 alkaen purjelentojaoston syyskokous Räyskälän motellilla.


SYYSKOKOUS  JA PERINTEISET SYYSKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET
 Keskiviikko 19.12.2012  KLO 18.00 LENNOKKIKERHOLLA.
KÄSITELLÄÄN SÄÄNTÖJEN MÄÄRÄÄMÄT ASIAT.
TERVETULOA!SYYSKOKOUS 
sunnuntaina 9.12.2012 klo 13.00 Räyskälässä, motellin pikkuluokassa. 
Käsitellään sääntömääräiset asiat ja muut mahdolliset asiat. 
Kokoukseen ovat erityisen tervetulleita purjelentojaoston jäsenet.11. Huoltopäivä OH-817:n parissa tulevana lauantaina 1.12. Aloitellaan aamupäivällä 10-11 paikkeilla Lentolaaksossa.
***
25.11. Hyvä viikonloppu takana, kiitos huoltoporukoille! 817 valmistuu huimaa vauhtia, sillä tänäänkin saatiin taas monta hommaa valmiiksi. Ensi viikonloppuna yritetään jatkaa, jos vain tekijöitä saadaan riittävästi paikalle.
***
24.11. OH-817:n huoltotilanne on hyvässä nosteessa ja töitä jatketaan huomenna sunnuntaina. Tänään paikalle oli jopa kuusi kerholaista ja homma eteni ripeästi. Kun 817 valmistuu, otetaan käsittelyyn oma Duo Discuksemme "HIK". Vuoroaan odottavat vielä 2T ja HB, joten puuhaa piisaa pitkän talven iloiksi. 

Oikealla kiillottajamestari Hessu 817:n maalipintaa silittelemässä, alempana 817 on vielä pää alaspäin -tilanteessa - nyttemmin sen pyörä on taas onnellisesti kohti maata.

***
22.11. Nyt se on julki - eli HIK järjestää tulevan talven Pakkasparlamentin. 
Paikaksi on varmistunut Rantasipi Aulanko ja ajankohta on 2.-3.2.2013. 
Viikonlopun ohjelma, majoitus- yms. järjestelyistä tiedotetaan vähän tuonnempana, kun yksityiskohtia selkenee. Jos on kysyttävää tai ideoita niin pistä postia christa (ät) hik.fi.  
(Pieni vihje etukäteen: Rippipuku kannattaa penkoa hyvissä ajoin esille.)
***
22.11. Ryhdistäydytäänpäs taas. Tulevana viikonloppuna jatketaan OH-817:n huoltoa. Koneparka on nyt ollut nurin monta viikkoa, autetaan se vähitellen normaalimpaan tilaan. Ainakin lauantaina on tulossa tekijöitä ja jos porukkaa riittää, jatketaan sunnuntaina. Aloitus lauantaina aamupäivällä noin 10. 
***
11.11. Hämeenlinnan Ilmailukerho sääntömääräinen syyskokous on pidetty. Sääntömääräisten asioiden ohella päätettiin, että purjelentojaoston puheenjohtajana jatkaa Teemu Sundström - myös muiden jaostojen ja kerhon johtokunnan kokoonpano säilyvät ennallaan. Kokouksen päätyttyä palkittiin kunnostautuneita kerholaisia ja purjelentojaostoonkin tipahti palkinto poikineen.

Kallen Malja           Markku Suominen                  
Suomenmestaruuslautaset: 18m Olli Teronen ja  15m Harri Hirvola      
Ilmasilta-pokaali    Olli Teronen                                               
Myllykylä-pokaali   Harry Sundström                                      
Nuorten lautanen  Patrik Vanhanen                                                                     Pronssinen ansiomitali Ari-Matti Rinne, Christa Soivio, Vesa Airaksinen 
                  
Harri Hirvola ja Timo Myllykylä        Markku Suominen                        Olli Teronen10. Kerhon syyskokous pidetään su 11.11.2012 klo 17.00 alkaen Lennokkikerholla, osoite Vanajantie 10 Hämeenlinna. Kokoukseen ovat erityisen tervetulleita kerhon jäsenet.


11. Lauantain huoltopuuhiin ei saada riittävää miehitystä, joten tehdään pikainen huoltoisku sunnuntaina. Aloitus aikavälillä 10-11 ja jatketaan hiukan vaille kolmeen iltapäivällä. 
***
8.11. Ensi viikonloppuna OH-817:n huoltotoimet jatkuvat. Paikalla on sekä lauantaina että sunnuntaina ainakin Vesa, mahdollisesti myös Timppa, eli opastusta huoltotöiden saloihin on saatavilla, jos paikalle eksyy joku opastusta kaipaava. Sunnuntaina hommat lopetellaan ajoissa ja viikonloppu päätetään kerhon sääntömääräisessä syyskokouksessa Hämeenlinnassa.
***
3.11. OH-817:n huolto saatiin alkuun tänään. Paikalla oli hämmentävän runsas osanotto - kokonaiset viisi puuhastelijaa. 817:n kanssa jatketaan vielä hyvän aikaa ja omia koneita huolletaan mahdollisesti vasta vuoden 2013 puolella. Töiden lomassa jalostui pari jo hetken muhinutta ideaakin, joista ehkä ja toivottavasti tiedotamme kaikille jaoston jäsenille pian... jännää..! 
***
27.10. Ei huoltotoimintaa tänään! Talvi yllätti ilmailijat ja viikonloppu lienee syytä käyttää renkaanvaihtohommiin, yritetään ensi viikolla uudestaan. 
***
23.10. Perinteeksi muodostuva purjelentokurssien esittelytilaisuus pidettin tänään Hämeenlinnassa. Kiitos yleisölle ja kiitokset myös järjestäjille - erityisesti Sakulle ja Akulle. Tämä tehdään ensi syksynä uudestaan! Toivottavasti teoriakurssille ilmestyy hämeenlinnalaisia ja saamme uusia lentäjiä joukkoomme. Jos joku jäi tästä junasta niin nou hätä - koulutusasioissa sopii aina ottaa yhteyttä purjelentojaostoon (yhteystiedoista löytyy nimet ja numerot). 


Ilmailukerho ry järjestää elokuvateatteri Bio Rexissä Hämeenlinnassa
tiistaina 23.10.2012 purjelennon verkkoteoriakurssin tiedotustilaisuuden.
Tilaisuus alkaa klo 17.30. Tilaisuus on maksuton.

Verkkoteoriat alkavat 5.11.2012 Suomen Urheiluilmailuopiston verkko-opistossa.Tule katsomaan ja kuulemaan kuinka kurssi lähtee käyntiin ja kuinka juuri Sinustakin voi tulla purjelentäjä.

Tilaisuuden avaa Ilmailukerhon puheenjohtaja Timo Myllykylä.
Tilaisuudessa verkkokurssia esittelee Suomen Urheiluilmailuopiston toiminnanjohtaja Sakari Kuosmanen. Kilpapurjelennosta puhuu Hämeenlinnan Ilmailukerhon kilpapurjelentäjä Aku Jaakkola.Paikalla myös kerhon purjelentäjiä. Illan päättää upea purjelentofilmi.

Tervetuloa!

Tiedustelut: heikkihorma@hotmail.com
Bio Rex - Verkatehdas, Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna.


20.10. Kaikki kerhon purjekoneet siirrettiin Lentolaakson lämpöön ja ne lähettävät kiitokset kaikille osallistuneille! Huoltotyöt aloitellaan ehkä jo tulevana viikonloppuna; ajankohdat tulevat näkösälle täällä HIK-netissä olevaan kalenteriin. Toivottavasti innokkaita huoltajia tarjoutuu hommiin - tekemistä kaikille varmasti löydetään. Lentolaakson ovet pidetään aina lukittuina ja ennen Räyskälään ajamista on hyvä varmistaa, että avain tai sellaisen haltija on paikalla/tulossa. 
***

16.10. Löytyisikö kätösiä siirtämään kerhon koneita Lentolaaksoon tulevana viikonloppuna? Koneet ovat putkissa II-hallissa ja ne pitäisi siirtää Lentolaaksoon ja purkaa halliin pois kylmän ja kostean syysilman ulottuvilta. Ilmianna vapaaehtoinen kaverisi Vesalle ja tule itsekin. Hyödyllistä kerhotiimaa ja hyvää seuraa tarjolla!
***

14.10. Lentokauden päätyttyä voidaan todeta kerhon koneiden 
lentäneen yhteensä 315 h 52 min. Ihan ok suoritus sekin, mutta enemmän lentotunteja saisi jokaiselle koneelle kertyä. Ehkä talven aikana syntyy loistavia ideoita lentotoiminnan piristämiseksi ja nämä hemmotellut siivekkäämme saavat ensi kesänä paiskia töitä siivekkeet limassa. 
***
13.10. Myös OH-817:n lentokausi loppui. Uskollinen kouluratsumme 817 siirrettiin tänään kylmästä III-hallista rantalomalle Lentolaaksoon. Siellä se odottelee innokkaita kerholaisia kiillottamaan se taas valmiiksi ensi kauden lentourotöitä varten.
***
6.10. Kaikki koneet on pakattu putkiin. Huoltohommia aloitellaan näiltä näkymin vasta marraskuussa, jotta puuhaporukka ehtii vetää vähän henkeäkin välillä. Huoltoajat ilmoitetaan tällä sivustolla ja ne kannattaa aina varmistaa esim. Vesalta ennen kun lähtee ajamaan Räyskälää kohti. 
***
5.10. HB ja Duo putkeen lauantaina 6.10. Huomenna siis puretaan loppukalustokin talvea varten. Ja kohta suunnitellaan huoltohommia niin ei tarvitse kärvistyä koko talvea sohvannurkassa. Sitten vain katseet tulevaan lentokauteen, kyllä sekin vielä koittaa. Jos teillä, hyvät HIK-jäsenet, on ideoita talviohjelmistoomme niin pistäkää vinkkiä johtikselle (kts. yhteystiedot-sivu) niin ideat saadaan jakoon. Heti kärkeen mainittakoon, että Hämeenlinna Fly Indoor on Hämeenlinnassa 3.11. ja HIK:n lennokkijaosto vaikuttaa tapahtumassa vahvasti. Tapahtuma on nimensä mukaan sisätiloissa ja tarjoaa varmasti mielenkiintoista katseltavaa kaikille. Eikun sekaan vaan!
***
2.10. Se on syksy nyt. Kerhon purjekoneet saavat viimeinkin lämpimän talvisäilytyspaikan Räyskälän Lentolaaksossa. Eli "se uusi halli" 08:lla. Koneiden huollot talven aikana tehdään samassa paikassa ja Lentolaakso-kausi on lokakuun alusta maaliskuun loppuun asti. 2T on jo pakattu putkeen, tulevana viikonloppuna pakataan myös Duo ja HB sekä mahdollisesti muutetaan karavaani Lentolaaksoon. Purjelentojaoston johtokunta on talvisäilytysongelman ratkaisuun enemmän kuin tyytyväinen :)
***
22.9. Kolmen kerhon maaliinlaskumestaruus säilyi HIK:ssa! Tänään lauantaina kilpailivat Hämeenlinnan, Hyvinkään ja Kymin joukkueet perinteisissä maaliinlaskukisoissa Hyvinkään lentokentällä. Joukkuekisan voiton lisäksi Riku Rissanen 
laski henkilökohtaisen sarjan ykköseksi selvällä piste-erolla muihin. Onnea koko joukkueelle - ensi vuonna tämä jalo ja perinteinen kisa käydään sitten Kymissä ja vuonna 2014 on taas kotikisojen vuoro.

HIK:n joukkueessa lensivät Rikun lisäksi Matias Laakso ja Jukka Kotaniemi. Kisan tuloslistat ja kuvia Hyvinkään Ilmailukerhon webbisivuilla http://www.hyik.fi/ilmailukerho/uutisia.
***
14.9. Ilmoittaudu Sikajuhliin jo etukäteen! Tarjoilun helpottamiseksi toivomme juhlijoiden ilmoittautuvan tilaisuuteen etukäteen osoitteessa http://lp2012.hik.fi/  (Ilmoittautumattomatkin ovat tietysti tervetulleita). Juhlien teeman ollessa 60-lukulainen talkoohenki, toivotaan juhlijoiden pukeutuvan teemaan sopivasti - paras asu palkitaan..!
Lipun hinta aikuisilta 15 euroa ja alle 12-vuotiailta 5 euroa.
 
 
***
10.9. Tuoreen Säätiötiedotteen satoa: Räyskälä-Säätiö järjestää kaikille kentän käyttäjille tarkoitetun tiedotustilaisuuden lauantaina 29. syyskuuta klo 13.00 Räyskälän SIL-luokassa. Kannattaa tulla kuuntelemaan ja kyselemään, ettei putoa kyydistä kuin entinen eno veneestä. Samana iltana sitten päätetään lentokausi perinteisillä Sikajuhlilla! Sikajuhlien vetovastuu on HIK:n ja juhlien teemana on muistella vähän vanhoja, sillä Räyskälän lentokentän raivaamisesta on nyt tullut kuluneeksi tasan 50 vuotta. Kaikkien kerholaisten apua kaivataan juhlien valmistelussa, illan aikana ja seuraavan päivän raivaustalkoissa. Ilmoittaudu kipinkapin Teemulle ja tule mukaan tekemään mukavaa kerhotyötä
***
20.8. MM-kisat ovat päättyneet ja HIK toivottaa joukkueellemme turvallista kotimatkaa. Mitaleja ei tällä kertaa tullut, mutta  suoritus on silti varsin kunnioitettava ja melkoisen päivätyön on koko joukkueemme kisoissa tehnyt. Kumarramme syvään - olkaapa tervetulleita takaisin kotikulmille! Lopulliset kisatulokset löytyvät järjestäjän www-sivuilta, jonka osoite löytyy tuolta hiukkasen alempaa.

Kilpailukausi ei ihan vielä ole loppunut, sillä ensi viikonloppuna jatkuu vielä SUIO GP ja syyskuussa koetellaan laskutelineitä maaliinlaskukisoissa niin kerho- kuin SM-tasollakin.

Syksylläkin tietysti lennetään aina kelien salliessa ja perinteisiä Räyskälän Sikajuhlia vietetään lauantaina 29.9. Juhlien järjestelyvuorohan on muuten meidän, tähän liittyviä ohjeistuksia saanemme lähiaikoina.

***

14.8. Perinteikkäät kolmen kerhon (HIK, HYIK ja Kymi) maaliinlaskukisat lennetään la 22.9. Hyvinkään lentokentällä. HIK:n kolmimiehinen joukkue lienee tällä haavaa jo kasassa, mutta jos intoa vielä on niin ilmoittaudu varamiehistöön tai lähde muuten vain viettämään mukava ilmailupäivä hyvässä seurassa.

Muutenkaan ei kannata ihan vielä ryhtyä tekemään jouluaskareita - kuluvan viikon sääennuste on ihan purjelentäjäystävällinen. Hinauksia saa vielä päivittäin ja hinausjonotkaan eivät ole juuri nälkävuotta pitempiä.  

***

8.8. Purjelennon opelistaa on päivitetty. Paluun takatoosaan on tehnyt Jorma Länsirinne, joka on mm. tänä kesänä kouluttanut ahkerasti peruskurssia. Uusin ja kiiltävin lennonopettajamme taas on Riku Rissanen. Nykikää herroja hihasta, koululentoa tai tarkkaria kaipailevat. Yhteystietoja lisäillään Lentotoimintaohjeen opelistaan tuota pikaa.

RR-ajot, eli vuosittaiset "mopokisat" ovat tulevana viikonloppuna Räyskälän kentällä. Purjelentotoiminta on sään salliessa mahdollista kiitoteiltä 08R ja 26L. Toiminta on kuitenkin rajoitettua niin, että koneiden siirto kenttäalueella ei ole mahdollista klo 8-21 välisenä aikana. Herätyskellojen säädöt siis kohdilleen! Sunnuntaina mopoilu loppunee aikaisemmin kuin 21. Jonkin verran lentoja voi rajoittaa myös se, ettei hinauskoneen tankkaus päivällä ole mahdollista. Yhdellä tankkauksella voidaan vetää noin 20 normihinausta 500 metriin.

Duo (HIK) tekee leipätöitään koulukoneena la 18.8, la 25.8. ja la 8.9. ja on tuolloin pois normaalista kerhokäytöstä - ainakin enimmän osan päivää. Duon kipparina toimii Hessu, jolta voi kysellä tarkemmin. Muistin virkistyksenä vielä; 2T hurjastelee SUIO GP -kisassa la-su 18.-19.8. sekä pe-su 24.-26.8, eikä ole kisapäivinä kerhokäytössä.

Uvaldessa lennetään kisaa täyttä päätä - vilkaiskaapa joutessanne sikäläisiä keskinopeuksia... Hiukan sekavat ja hitaat kisasivut löytyvät osoitteesta http://wgc2012uvalde.com/. Tulokset löytyvät sentään helpohkosti sivun ylälaidan Results-linkistä.

***

30.7. Kuumaa Huumaa 2012 on nyt ohi. Sää oli mitä parhain ja hyväntuulista yleisöä riitti koko illalle. Talkooväkeä ei koskaan ole liikaa, mutta tänäkin vuonna laatu korvasi määrän. Näytille saatiin lennokit, vesikoneet, laskuvarjohyppääjät, purjekoneet ja kuumailmapallot ja saatiinpa puhelinyhteys Uvaldeenkin, josta Teemu kertoili joukkueen kuulumiset.

Illan päätteeksi 2T ja HIK palasivat putkissaan hallin nurkalle ja jos eivät ole itsekseen kasaantuneet niin siellähän nuo kiltisti odottavat seuraavia lentäjiä.

Muistakaa tsekkailla Uvalden kuulumisia, blogin osoite tuossa sivupalkissa ------> jep, juuri tuossa ------------------------------->

***

24.7. 2T ja HIK esittäytyvät kansalle Kuumassa Huumassa la 28.7. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, etteivät koneet ole tuolloin lennettävissä Räyskälässä. Perjantai-iltana klo 18 koneet pakataan putkiin - jos olet toimettomana nurkissa niin tule apuun II-hallille. Koneet palautuvat Räyskälään sunnuntaiksi ja silloin ne täytyisi taas valmistella lentokuntoon.  

Uvaldessa sankarimme ovat jo päässet lentämään ja blogitunnelmat ovat ilmeisen korkealla. Ilmeisesti Texasissa kaikki tosiaan on suurta, myös ne nostot. Hyvältä kuulostaa!

***

20.7. Uvalden MM-kisat lähestyvät ja täällä kotona odotetaan malttamattomasti hyviä uutisia rapakon takaa. Joukkueella on blogi netissä http://uvalde.finnishglidingteam.com/. Lentsikat näkyvät jo saapuneen perille Uvaldeen, toivottavasti ovat selviytyneet matkasta kolhuitta, eivätkä pode jetlagia.

***

17.7. 2T mukaan SUIO-GP -kisaan. Kilpailu lennetään 18.-19.8. ja 24.-26.8. Räyskälässä. Vesa Airaksinen osallistuu kisaan 2T:lla, joka on siten pois kerhokäytöstä ym. aikoina. Lisätietoja kilpailusta SUIO:n www-sivuilla.

***

15.7. SM-kisat päättyivät tänään. Huono sää esti kilpailulennot tehokkaasti ensimmäisten seitsemän kilpailupäivän ajan ja vasta lauantaina 14.7. päästiin lentämään. Yhden lennetyn päivän perusteella on uudet mestarit seulottu ja Hämeenlinnan Ilmailukerhoa edustava Harri Hirvola voitti kultamitalin 15-metristen luokassa. Onnea Harrille! Vakioluokassa Aku Jaakkola saavutti seitsemännen sijan ja 2-paikkaisluokassa Heikki Horma/Christa Soivio kuudennen sijan. Kaikki kisatulokset kisajärjestäjän nettisivuilla: http://sm2012.nil.fi/sm2012/tulokset.html.

Huonojen säiden ansiosta Duo on nyt entistäkin kiiltävämpi. Hän sai pintaansa uutta vahaa ja laskuteline on saanut uuden kaasujousen, joka toivottavasti helpottaa telineen sisään ottamista. Koko kalusto on nyt taas normaalissa kerhokäytössä aina SUIO GP -kisaan asti, joka käydään elokuussa kahtena viikonloppuna.

***

5.7. Kaikki purjekoneet palasivat tänään kotiin Räyskälään! Ja ovat kasaamista vailla - perjantaina illalla saa tulla apuun, jotta saadaan lentimet kuntoon. Lauantaina Räyskälässä alkaa taas yhdet SM-kisat; tällä kertaa 15-metriset, vakio ja 2-paikkaiset. Kerhon koneista Duo osallistuu kisoihin, 2T ja HB ovat kerholaisten käytössä tavalliseen tapaan.

***

30.6. Huomenna sunnuntaina koitetaan puuhata purjelentotoimintaa Hyvinkäällä. Sunnuntain voi varmasti viettää huonomminkin, joten kaavi itsesi irti sohvasta ja tule ihmeessä mukaan. Ensi viikolla koneet palaavat sitten takaisin Räyskälään, kunhan Suviseurojen rakennelmat on purettu ja kiitotiet raivattu auki. Viikon kuluttua Räyskälässä alkaa myös vakioluokan, 15-metristen ja 20-metristen SM-kisat.

Kerholuokan SM-kisat päättyivät ja kultamitalin pokkasi Kristian Roine naapurikerhostamme Nuorisoilmailjoista. Harri ja HB pinnistivät hienosti neljänneksi ja Jouko Ruotsalaisen lopullinen sijoitus oli 11. Kisakelit olivat kuuleman mukaan jälleen kerran varsin "purjelentokisamaiset".

***

25.6. Kerholuokan SM-kisat ovat käynnissä Menkijärvellä. Kerhon koneista on mitalijahtiin lähtenyt HB, puikoissa Harri Hirvola. Myös Jouko Ruotsalainen ja II ovat edustamassa kerhoa. Toisen kisapäivän jälkeen Harri ja HB ovat hienosti sijalla 2 ja Jouko ja II sijalla 10. Kisoja voi seurata Vaasan Lentokerhon www-sivuilla http://www.vaasanlentokerho.fi/sm2012/.

2T ja HIK tutustuivat juhannusaattona Hyvinkään lentokenttään ja lähiseutujen maisemiin. Molemmat koneet lentäjineen olivat tyytyväisiä hyvinkääläiseen purjelentotoimintaan ja paikallisten vieraanvaraisuuteen. Hinaukset toteutettiin tuttuun tapaan lekolla, mutta mahdollisesti Duo pääsee tutustumaan myös vintturilähtöön ennen evakkoleirin päättymistä. Molemmat koneet majailevat Hyvinkäällä putkimajoituksessa ja lentotoiminta helpottuu, jos paikalla on riittävästi käsiä putkipuuhiin. Huhuile siis rohkeasti lentoaikeistasi myös muille (esimerkiksi johtiksen jäsenille tai kerhon FB-saitilla).  

***

21.6. Lentämään, hyvät ihmiset! 2T ja Duo ovat Hyvinkäällä odottamassa innokkaita lentäjiä. Lentotoiminta "vieraissa" käynnistynee huomenna juhannusaattona, kun kerhomme tiedusteluryhmä jalkautuu Hyvinkään kentän kamaralle. Hyvinkäällä on saatavilla sekä vintturi- että lekohinauksia päivittäin - kelivarauksella tietysti. Jos olet lentohalukas ja mielessä jyllää kysymyksiä Hyvinkäällä toimimisesta niin kilauta vaikka Hessulle. Vintturikelpuutus kannattanee ainakin hankkia nyt, kun siihen on näin hyvät mahdollisuudet!

***

10.6. HIK-piloteille kolmoisvoitto 18-metristen SM-kilpailuissa!
18-metristen tuore Suomen mestari on Olli Teronen (4567 pistettä). Hopealle sijoittui Aku Jaakkola (4398 pistettä) ja pronssille Antti Lehto (4394 pistettä). Lentäjistään ylpeä Hämeenlinnan Ilmailukerho onnittelee mitalisteja sekä tietysti myös muita SM- ja Jannen Kisoihin osallistuneita lentäjiä. Kuvassa mitalikolmikko vasemmalta alkaen Aku Jaakkola, Olli Teronen, Antti Lehto. Kuvan otti Pekka Ylipaavalniemi.

 

***

9.6. Purjelentokalusto muuttaa Hyvinkään lentokentälle sunnuntaina 17.06.2012.
Jos sää sallii niin koneet lennetään ja perävaunut sekä tarvittava muu kalusto roudataan maata pitkin. Perävaunujen siirtoon tarvitaan apua ja autoja. Kannattaa tulla silloin paikalle niin pääsee heti sisälle Hyvinkään toimintaan. Ilmoittaudu Hessulle heikkihorma (ät)hotmail.com.
HUOM! KÄYKÄÄ TUTUSTUMASSA HYVINKÄÄN ILMAILUKERHON WEBBISIVUSTOON. Erityisesti kentällä toimimista koskeviin pysyväismääräyksiin http://www.hyik.fi/lentokentta/tiedot.

***
2.6. Jannen Kisat ja 18-metristen SM-kisat alkavat sunnuntaina!
Kaikki kerhon koneet lentävät Jannen Kisoissa ensi viikon, mutta kaikki ei-kilpailevatkin ovat tervetulleita seuraamaan kisoja ja kannustamaan kilpailijoita. Kisafiilikseen pääsee mukaan osallistumalla avustamiseen ennen starttia ja illalla koneiden palatessa kotikentälle. Kisasivut löytyvät Räyskälä-Säätiön webistä.

HIK Team toivottaa kaikille onnea kisoihin!

***
1.5. Duo-miehistö on valmiina Jannen Kisoihin. Jos vielä löytyy kiinnostusta etupenkille niin mahdollisten peruutusten sattuessa voi päästä puikkoihin. Hessu on lupautunut takatoosaan kaikille päiville, mutta tarvittaessa paikka voitaneen vapauttaa, jos joku vielä innostuu opastamaan tuoreempia lentäjiä kisojen tiimellykseen. Kaikissa kisakysymyksissä ottakee yhteyksiä Hessuun! 

Avustajia tarvitaan myös ja jos tiedät olevasi nurkissa kisaviikolla niin ilmianna itsesi Hessulle/Vesalle. Avustaminen ei vaadi edes ylempää korkeakoulututkintoa, ajokortista on hyötyä.  Kaikki kerhon koneet ovat mukana kisoissa ja koko viikoksi ei tietenkään ole välttämätöntä uhrautua, vaan kaikki lyhytaikaisempikin apu on tervetullutta. Kisoissa on kivaa!

***
21.4. myös LS4 (HB) on kasattu. Koko purjekonekalusto on siis käyttövalmiina, vain lentäjät puuttuvat. Tarkista viimeistään nyt, että olet maksanut menneet lentolaskut sekä alkaneen kauden jäsenmaksun ja vakuutusmaksut. Uusi tilinumero on
FI36 5680 0020 2831 03 - vanhalle tilille maksetut maksut eivät pääse enää perille saakka. Lupakirja, medikaali, lentopäiväkirja. Jos tarvitset kevättarkkarin niin soittele vaikka Hessu Hormalle 0400 971 654 ja kurvaa Räyskälään.

***
Duo täytyy siis kasata 6.4. ja innokkaita kerholaisia kaivataan Räyskälään. Myös 817 tarvitsee kasauksen, joten useammallekin riuskalle käsiparille riittää tekemistä. Ilmoittautua voi etukäteen Vesalle va2905 (ät) hotmail.com, mutta ilmoittautumattomatkin puuhastelijat ovat tervetulleita. 

Säiden salliessa on varmasti mahdollisuus lentää kevättarkkareitakin, joskin peruskurssi on kiilausoikeutettu sekä koneisiin (OH-546 ja OH-817) että kiitotielle. Tarkkarit ovat heti kakkossijalla, joten lentopäiväkirjoista sopii nyt pyyhkäistä pölyt pois! Tarkkarille voinee kysyä ainakin Hessua heikkihorma (ät) hotmail.com; muiden opettajien yhteystietoja löytyy Lentotoimintaohjeesta 2012. Räyskälässä saa nyt myös arkisin hinauksia, tarkemmat tiedot Säätiön netissä.

***
Hämeenlinnan Ilmailukerho ry:n kevätkokous pidetään kerhotiloissa osoitteessa Vanajantie 10, Hämeenlinna, maanantaina 2.4.2012 kello 18.00. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaan kevätkokoukselle kuuluvat asiat. Tervetuloa. Johtokunta.

***

Pientä puuhaa vielä ennen kevään ensimmäisiä lentoja! Duon rekisteri- ja kisatunnukset laitetaan paikoilleen tulevana viikonloppuna Räyskälän huoltotilassa, aloitus lauantaina 31.3. klo 10.00. Työhön tarvitaan neljä riuskaa käsiparia, ilmoittaudu Vesalle va2905 (ät) hotmail.com. Katsastusmies vierailee Duon luona pitkäperjantaina 6.4. ja kone on kasattava heti aamusta. Tekemistä riittää ainakin kolmelle, ilmoittautumiset Vesalle.

 

***
Lentokausi on taas vähän lähempänä ja kerhon purjekoneiden huollot on lähes valmiina. Ennen kuin koneet pääsevät töihinsä, tehdään vielä muutama pieni huoltojuttu. Näistä ja muista kauden alkuun liittyvistä asioista tiedotamme sekä täällä netissä että sähköpostitse.
Nyt on vielä hyvää aikaa kertailla vaikkapa Räyskälän ja kerhon toimintaohjeita ja tarkistaa, että lentämiseen tarvittavat paperit ovat tallessa ja voimassa. Hyvä on varmistua myös siitä, että jäsenmaksut on hoidettu. Kuten myös viime kaudelta kertynyt lentolasku. Komeita kevätkelejä ei pidä hassata maallisten asioiden murehtimiseen!
 
***
Hyvää Uutta Lentovuotta 2012!

Lentokausi lähenee. Vain pari pikkuista hommaa vielä eli 817 ja LS 4 kuntoon niin sitten se taas alkaa.
Huoltoviikonloput ovat Räyskälässä helmikuussa:
4.-5.2-2012        LS4
10.-11.2012        817
18.-19.2.2012     817


Ilmoita  Vesalle osallistumisesi huoltotöihin sähköpostiin:  va2905 (ät) hotmail.com.

Maaliskuussa aloitetaan sitten lentäminen sään salliessa perinteisesti tarkkareilla.

Purjelentojaosto on päättänyt että Suviseurojen ajaksi kalusto siirretään Hyvinkäälle. Eli alustavasti viikot 25,26 ja 27.
Silloin on mainio tilaisuus lentää esim vintturihinauskelpuutus voimaan. Kenties sitä tullaan tarvitsemaan jatkossa myös Räyskälässä. Kannattaa ottaa varaslähtö ja hoitaa asia kuntoon ennen ruuhkia.
Yhtenä viikonloppuna saatetaan mennä vierailulle Duo Discuksen kanssa Teiskoon, jos löytyy innokkaita pilotteja.
HB vierailee juhannuksen jälkeen viikolla 26 Rautavaaran lentoleirillä.

Jäsenmaksut ja lentomaksut vain reilaan niin termiikit kutsuvat.

Muistutus; kisakoneanomukset pitää jättää purjelentojaoston puheenjohtajalle 15.3.2012 mennessä.

JP kiittää joulukuussa liikenteenohjaukseen osallistuneita kerholaisia hyvästä duunista!

Ja huomio kannattaa seurata HIKin nettisivuja aina silloin tällöin.
http://www.hik.fi/

Purjelentojaosto


Kiitos kaikille liikenteenohjaukseen 13.-18.12.2011 Hämeenlinnan Aulangolla osallistuneille!


Hämeenlinnan Ilmailukerho päivittää kotisivujaan! Samalla päivitetään sähköpostilistaa. Jos haluat liittyä sähköpostilistalle, vaihtaa listalla olevaa sähköpostiosoitetta tai poistaa osoitteesi listalla, tee se ystävällisesti linkistä löytyvällä lomakkeella. Täällä!