LENTOINFO

Lentokausi 2016 alkanut.
Kalusto lennettävissä 

HUOLTOINFO

Huoltohommia, jatkuu syksyllä 2016 erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

LENTOINFO

18.7.2015 Sekä 2T että HIK lentävät Jannen Kisoja Räyskälässä ja ovat poissa normaalisti kerhokäytöstä. HB palvelee normaalisti!

Duo Discus on varattu 16.-18.8. ja 23.-25.8.


Duolla 3 esittelylentoa
2.8.
Duo Discus on varattu 15.-18.7.2013.
13.6.  Räyskälän kisoissa kolme lentopäivää. 
Tämä tarkoittaa, että sunnuntain varapäivää ei käytetä ja lentotoiminta on silloin palannut tavanomaiseksi.

1.6. Starttimestarin terveiset lentämisestä kisojen aikana:
Yleensä kisoissa on ollut periaatteena, että kisojen ulkopuoliset VOIVAT lentää, kunhan se kisahinausten yms. suhteen sopii.  Starttimestari koordinoi lentämistä kisojen aikana.  Kisaorganiasaatio ei omista kenttää eikä näin ollen voi kieltää muilta lentämistä.


26.5. HB on nyt höystetty myös mekaanisella variometrillä.
25.4. Muutos kisakonevarauksiin! 2T on perunut osallistumisensa Puolan kisoihin heinä-elokuussa ja on tavalliseen tapaansa kerholaisten lennettävissä.
20.4. Kaikki kerhon purjekoneet on koelennetty ja ne ovat lentovalmiina II-hallissa. Kevättarkkareita ja kertauskoululentoja voi kysellä lennonopettajilta.

6.4. Räyskälän lentokausi on avattu.
Kevättarkkareita voi tiedustella lennonopettajilta - OH-817 on koelennetty ja hyvin toimii.


HUOLTOINFO

 
 
6.10. Kaikki kerhon koneet ovat nyt Lentolaaksossa ja ensimmäinen huoltoviikonloppu on la-su 12.-13.10. Saa osallistua!
 
 
 
 
25.3. Talvikauden huoltotyörupeama on nyt ohitse ja koneet ovat valmiina lentokauteen!

23.3. Huoltotoimintaa alkaen klo 10.00 Lentolaaksossa. Viimeisiä viedään nyt, vielä ehtii mukaan.

16.-17.3. Huoltotoimintaa alkaen klo 10.00 Räyskälässä (Lentolaakso).

2.-3.3.
EI HUOLTOTOIMINTAA.

La 23. ja su 24.2 purjekoneiden huoltoa Räyskälässä.
Tervetuloa Lentolaakson lämpöön tekemään hyödyllistä kerhotyötä hyvässä seurassa! Lisäksi kentällä vietetään ulkoiluhenkistä Suksitapahtumaa, katso lisätietoja Räyskälä-Säätiön sivuilta www.rayskala.fi. Tapahtuman myötä myös Cafe26 huolehtii nälkäisistä, eli kannattaa tulla kentälle!

3.2. 
Pakkasparlamentin jälkeen paluu arkeen:
kerhon purjekoneet odottavat huoltoa Lentolaaksossa ja töitä aloitellaan taas ensi viikonloppuna. Kevääseen ei ole enää pitkäkään aika ja tehtävää on vielä paljon ennen ensimmäisiä lentoja. Toivottavasti mahdollisimman moni kerhon lentäjä uhraisi edes yhden päivän osallistuakseen rakkaan kalustomme hoivaamiseen. Huoltoajoista voi aina kysyä esimerkiksi Vesalta, vesa (ät) hik.fi.
 
 
**********************************************************Hämeenlinnan Ilmailukerho ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Ravintola Popinossa, Linnankatu 11, Hämeenlinna, perjantaina 13.11.2015 kello 18.00. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaan syyskokoukselle kuuluvat asiat.

Tervetuloa jäsenet!

Johtokunta

**********************************************************


Pohjoismaista purjelentopäivää vietetään Räyskälässä 22.-23.8. kaikkien kentän toimijoiden voimin. Duo Discus on varattu yleisön tutustumislentoja varten koko viikonlopuksi (kuten kaikkien kerhojen kaksipaikkaiset) - muu kalusto on normaalissa kerhokäytössä. Toivomme kaikkien HIK-jäsenten apua tapahtuman läpiviemisessä - tekemistä riittää perjantai-illasta alkaen monenlaisissa tehtävissä. Talkoolaisille on luvassa järkevän tekemisen lisäksi ruokaa ja kahvia. Lauantaina on myös iltabileet ja elävää musiikkia Gate 1:n terassilla. Tuo kaverisi ja naapurisi ihmettelemään ilmailua ja tule vaikka itsekin mukaan.

Lisätietoja antanee ainakin Mari Heikkilä ja  Ville Söderström Räyskälä-Säätiössä (puh 020 7438 810) ja kerhon puolesta Christa Soivio (040 533 2924) ja Heikki Horma (0400 971 654).

**************************************************


Uppsala Masters 2015 on lennetty ja HIK on ylpeä piloteistaan!

Jos koskaan tekee mieli ripeään kyytiin kaksikolla niin kerhosta löytyy niin kone kuin kuskitkin.


Kevät on täällä jo
.
Vanhat ja uudet lentäjät - tervetuloa Räyskälän siniselle taivaalle. Hämeenlinnan Ilmailukerho auttaa vasta-alkajankin taivaalle; soita lennonopettajallemme Hessu Hormalle 0400 971 654 ja saat oman paikkasi Hämeen ilmatilassa.


Hämeenlinnan Ilmailukerho ry:n kevätkokous
pidetään ravintola Popinossa osoitteessa Raatihuoneenkatu 11, Hämeenlinna, maanantaina 2.3.2015 kello 18.00. Kokouksessa käsitellään
yhdistyksen sääntöjen mukaan kevätkokoukselle kuuluvat asiat.

Tervetuloa!
-Johtokunta-


2015 TOIMINTA ON ALKANUT!

*****Koneiden huollot ovat jo alkaneet Räyskälässä*****

Kerhon KEVÄTKOKOUS on 2.3.2015. Paikka ja tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin.

PURJELENTOKERHOJEN TALVIPÄIVÄT Tampereella 14.3.2015 klo 9.30 alkaen. Ilmoittautumiset mari.lehtinen (ät) suio.fi. Tapahtuman ohjelma löytyy Pulinajaksolta.

***************************************************

KOULUTUSTA!
"ILMATILAUUDISTUS RÄYSKÄLÄSSÄ" 
 Tilaisuuden vetää
11.4. klo 19.00 ilmatilatyöryhmän jäsen Antti Koskiniemi. Koulutukseen tulee osallistua, jos aiot lentää Räyskälästä.

***************************************************

Hämeenlinnan Ilmailukerho ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Hotelli Emilian kabinetissa, Raatihuoneenkatu 23, Hämeenlinna, perjantaina 14.11.2014 kello 18.00. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaan syyskokoukselle kuuluvat asiat sekä Kuumaa Huumaa -tapahtuman järjestämistä koskeva kysymys. Syyskokouksen jälkeen jaostot pitävät järjestäytymiskokouksensa.
Tervetuloa!
-Johtokunta-


______________________________________________________________________

Menneiden vuosien uutissatoa:


29.-30.3. Kootaan kerhon purjekoneet. Aloitus aamusella ja ensimmäisenä kohteena OH-817, muita sitten sen jälkeen. Osallistuminen on sallittua..!


16.3. klo 18.00 alkaen HIK ry:n kevätkokous. Paikkana ravintola Popino Hämeenlinnassa.  Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaan kevätkokoukselle kuuluvat asiat. Tervetuloa!


8.-9.3. Jälleen olisi tarjolla huoltotöitä kaikille vähääkään ilmailusta kiinnostuneille. Paikkana tutusti Lentolaakso ja aloitus lauantaina aamupäivästä. Ihan kohta on huhtikuu ja kovimmat kelit alkavat mellastamaan nurkissa, siihen mennessä laitetaan kalusto kuntoon, eikös niin..? Suurta hommaa ei enää ole, mutta jokainen HIK-lentäjä on tervetullut apu.

1.-2.2. Kiivasta huoltotoimintaa Räyskälän Lentolaaksossa. Tehdään pitkää päivää ja koitetaan saada mahdollisimman paljon huoltoja valmiiksi kevättä varten. Lauantaina töiden päätteeksi istutaan hiukan iltaa ja mietitään tulevan lentokauden kuvioita ja muistellaan vaikka vähän menneitäkin kausia - kannattaa siis tulla mukaan! Majoituspaikan puuttuminenkaan ei ole enää ongelma, sillä kerho on vuokrannut motellilta kerhokämpän, jossa työn sankari voi yönsä viettää turvassa sateilta ja kylmältä.  


3.1. HIK on mukana Liikut Sää -tapahtumassa Hämeenlinnassa lauantaina 11.1. klo 10-16. Lähetä kaikki kaverisi paikalle! http://www.liikutsaa.fi/liikutsaa/18.11. "Taivaalle hiljaisin siivin" -valokuvanäyttely Hämeenlinnan pääkirjastossa. Näytteillä Pekka Ylipaavalniemen ja Mika Ganszaugen purjelentoaiheisia valokuvia. Kuvia voi käydä ihailemassa kirjaston aukioloaikoina kahden viikon ajan.17.11. Hämeenlinnan Ilmailukerhon syyskokous pidettiin lauantaina 16.11. Hämeenlinnassa. Kerhomme puheenjohtajana jatkaa tulevalla kaudella Timo Myllykylä ja muut johtokunnan jäsenet ovat: Teemu Sundström, Markku Suominen, Olli Luoma, Heikki Horma, Jukkapekka Tiainen, Esko Lehtonen, Christa Soivio ja Tauno Aalto. Kokous palkitsi myös ansioituneimpia ilmailijoitamme seuraavasti:  Kunniapuheenjohtaja Esko Lehtosta (kuvassa) muistimme omalla lentokoneella. Ilmasilta-pokaalin sai Martti Koivula, Kallen Maljan Jukkapekka Tiainen, SM-lautaset Martti Koivula ja Manu Kopo (kuvassa) sekä HIK-mitalin Vesa Airaksinen.


Esko Lehtonen
Suomen Mestari 2013*********************************************

Hämeenlinnan Ilmailukerho ry:n

sääntömääräinen syyskokous 

Lennokkikerhon tiloissa osoitteessa Tuomelankatu 19, Hämeenlinna, lauantaina 16.11.2013 kello 17.00. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaan syyskokoukselle kuuluvat asiat sekä Kuumaa Huumaa -tapahtuman järjestämistä koskeva kysymys.

Tervetuloa!

-Johtokunta-

*********************************************

 
23.10. Ilmailun sääntelyä valottava INFOtilaisuus Helsingissä 14.11. klo 9-12. Ilmoittaudu viimeistään 8.11. www.trafi.fi/saantelyinfo/ilma
 
 
Hämeenlinnan Ilmailukerho, lennokkijaosto
Syksyn 2013 lennokkikurssi


Kurssi alkaa 23.10.2013 klo 18.00 Hätilän kirkon lennokkitilassa.

. alle 10 vuotiaat huoltajan kanssa
. hinta 50€


Lisätiedot:
Markku Suominen
gsm (iltaisin)    045 3264020                        
m.suominen.55@gmail.com 
                                                  
Timo Myllykylä
gsm 0500 495 878

8.10. Hämeenlinnan Ilmailukerho ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 16.11.2013. Kokouspaikka ja kellonaika ilmoitetaan lähiaikoina.
 7.9.  Lennätyksiä, kaikkiaan 3, ensimmäinen lennätettävä ehti livahtamaan kuvaajalta.


7.9.  Maaliinlaskun SM-kisat, nekin pidettiin                               >


13.7. Perinteiset Jannen Kisat on lennetty
viidellä kisapäivällä ja voitto korjattiin jälleen kotiin - eli Mara Koivula hoiti homman. Kerho onnittelee! Myös HIK-Team Duolla pärjäsi hienosti ja lensi sijalle 7, onnea Vesa ja miehistöt!


29.6.  Mara Koivula on 18-metristen Suomen mestari 2013 ja Olli Teronen viimeisteli tuloslistan lentämällä hopealle! HIK onnittelee molempia hienoista saavutuksista.
 
27.6. Teisko sataa ja ukkostaa - no task today. Perjantaina ja lauantaina on vielä mahdollisuudet lentää, pidetään peukkuja!
 
26.6. Toinen kisapäivä Teiskossa, Olli päivävoittoon ja Mara viidenneksi. Kokonaistuloksissa Mara on ykkönen ja Olli kakkonen. Huomisen sääennuste on huono, mutta toivottavasti vielä perjantaista ja lauantaista saadaan kisapäivät.
 
24.6. Ensimmäinen 18-metristen
SM-kisapäivä on lennetty vähintäänkin hankalassa lentokelissä Teiskossa. Vielä alustavien tulosten mukaan Mara lensi päivävoiton selvällä erolla kakkoseen ja Olli sijoittui kolmanneksi.


Olli (vasemmalla) ja Mara gridissä ensimmäisenä kisapäivänä. Kuva CS.
 
 23.6. Nyt - 18-metristen ja kerholuokan SM-kisat Teiskossa. Kerhoa edustavat 18-metristen luokassa Martti Koivula ja Olli Teronen (kerholuokassa ei HIK-edustusta) http://tiy.fi/fi/content/sm2013

SM/MM-ESIKISAT
15.6.vh   Se oli siinä, viides lentopäivä.  Yltiöoptimistit olivat tänään oikeassa, vaikka alkuun jopa Kristian Roine oli sitä mieltä, että keliä ei välttämättä ollut riittävästi edes ylhäällä pysymiseen.  Loppujen lopuksi Antin 129km:n keskinopeudella AAT:n maksimi, 410km ei riittänyt kunnolla 3 tunnin minimiajan täyttymiseen, vaan tuotti minimiajan alituksen.  Eikä Antti ollut ainoa ajan alittaja.  Mara vei päivävoiton hieman pitemmällä kokonaismatkalla ja alemmalla nopeudella. 

129 kmh tässä kelissä; tuskinpa!

Hikiläiset SM-lopputuloksissa:                                           kisasivut
15m        2. Martti Koivula;    3. Harri Hirvola;
                6.
Erkki Heinonen;    8. Olli Teronen;    13. Antti Lehto
Vakio      3. Aku Jaakkola

14.6.  Seitsemäs kilpailupäivävaikka ei voi lentää, aina voi osallistua Melkuttimenkiertokisaan, jalan.

13.6.  Kuudes kilpailupäivä, neljäs lentopäiväback to action!  Hitaasti edeten, lyhyintä AAT:n sallimaa reittiä pitkin suurin osa koneista pääsi takaisin Räyskälään.   

12.6.  Viides kilpailupäiväkoneiden ulkoiluttamista.  Optimistien odottama aukko ei aivan ehtinyt ajoissa.


11.6.  Neljäs kilpailupäivä
avustajan ulkoiluttamista

10.6.  Kolmas kilpailupäivä:  startin ja uuden tehtävän odottelua


Hikiläisiä SM-kisoisssa

 
9.6.cs  Hyvä toinen kisapäivä - Aku otti vakioluokan päivävoiton ja avoimessa luokassa Mara lensi kakkoseksi ja Eki kolmoseksi. Päivän lentosää ei ollut sieltä helpoimmasta päästä ja Foreca tarjoaa jännitystä myös tulevaan kisaviikkoon. Hyvä "pojat"! 

8.6. Räyskälässä lennetään esi-MM-kisoja ja ensimmäinen kisapäivä on pulkassa. Kisatuloksia voi seurata kisasivustolla http://www.wgc2014.fi/wgc14show3.php , mutta paikan päällä on aina hauskempaa! Kisapäivinä on jokaisen lentämään aikovan syytä olla paikalla aamun briefingissä - seuraava on huomenna klo 10.00 I-hallissa.

27.5. JANNEN KISAT 2013 -
Jannen Kisoissa lentää HIK:n DuoDiscus, päällikkönä Vesa. Koneessa on kaksi istuinpaikkaa ja perämiehiä otetaan kyytiin kaikkina päivinä. Jos kisalentäminen kiinnostaa niin ota yhteyttä Vesaan pikaisesti!
Toivomus on, että perämiehet lupautuisivat HIK-Teamin avustajaksi yhtä monena päivänä, kuin mitä lentävät. Avustaminenkin on hauskaa ja opettavaista puuhaa.
Vesan yhteystiedot löytyvät ylävalikon kohdasta "Purjelento" ja siitä "Jaoston yhteystiedot".
26.5. Uppsala Masters on päättynyt. Antti lensi kuudenneksi ja Akun sijoitus oli 13. Vesis Open on myös päättynyt; siellä ei tänä vuonna HIK-edustusta ollut. Nyt katseet kohti pian alkavaa SM-kisaa - kerhon koneet ovat Räyskälässä kerhokäytössä kisojen ajan ja myös kisaturismia suositellaan.

17.4. Räyskälän talvisäilytyskausi loppuu tulevana viikonloppuna.

Se tarkoittaa sitä, että kerhon Lentolaaksossa olevat koneet on pakattava putkiin ja mahdollisuuksien mukaan siirretään ne II-halliin. Lisäksi 2T on punnittava. Lauantaina tarvitaan siis riuskoja kerholaisia apuun, kokoontuminen Lentolaaksossa noin klo 10. Sään salliessa voi kentälle kehittyä lentotoimintaakin ja myös Cafe26 on taas päivittäin avoinna.
12.4. MUISTAKAA KEVÄTKOKOUS SU 14.4. 
6.4. Lentokausi on avattu myös Räyskälässä. HIK-lentäjät kertailivat oppeja ja lennettiin viisi kevättarkkariakin. OH-817 on siis iskussa, muut koneet ovat vielä Lentolaaksossa lämmittelemässä ja niitä kootaan lumien sulaessa. Kevään edetessä järjestetään toinenkin kertausmahdollisuus, jos tarvetta on. Kuvassa OH-817 Räyskälän taivaalla. Kuvan otti AJ, eli Aku.
Hämeenlinnan Ilmailukerho ry:n  kevätkokous pidetään kerhotiloissa osoitteessa Vanajantie 10, Hämeenlinna, sunnuntaina 14.4.2013 kello 18.00. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaan kevätkokoukselle kuuluvat asiat. Kokouksessa on pullakahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Johtokunta


25.3. Koneiden kasausta tarjolla pitkäperjantaina. Talvikausi Lentolaakson lämmössä lähenee loppuaan ja koneita pitää alkaa vähitellen muuttamaan omiin halleihinsa kesänviettoon. Jos pitkäperjantaiksi löytyy tekijöitä riittävästi, kasataan ASK (eli 817) III-hallissa ja Duo II- tai III-hallissa. Nämä koneet eivät ihan parin hengen voimin kasaannu, joten apuvoimat ovat arvossaan mittaamattomassa.
19.3. Kisavaraukset kerhon purjekoneille on vahvistettu ja merkitty kalenteriin. Lyhyesti: Jannen Kisoissa 6.-14.7. lentävät 2T ja HIK. Lisäksi 2T lähtee metsästämään kansainvälistä menestystä Puolassa pidettäviin MM-kisoihin ja on matkalla 16.7.-14.8.
18.3. Kevätkertausta purjelentäjille 6.-7.4. Räyskälässä! Aloitus motellilla la 6.4. klo 10. Kertaus on tarkoitettu erityisesti alle 200h lentäneille ja kerhon koneilla lentäville jäsenille. Mutta ihan jokainen on tietysti tervetullut mukaan. Puheiden jälkeen lennetään tarvittavia kevättarkkareita, mikäli sää ja kiitotie sallivat. Ilmoittaudu tilaisuuteen ennakkoon Hessulle (kts. purjelento - yhteystiedot). Kerro samassa yhteydessä, tarvitsetko kevättarkkarin. 
16.3. Purjelentojaoston johtokunta kokoontui tänään ja päätökset mm. kisakoneista kaudelle 2013 on tehty ja hakijoille on päätöksistä tiedotettu. Johtokunta totesi myös purjekoneiden huoltotöiden tulleen jokseenkin valmiiksi ja lentokauden alku odottaa enää sopivaa säätä ja kiitotien aurausta. Huomenna puuhastellaan vielä Lentolaaksossa ja seuraan saa liittyä. Lähitulevaisuudessa parannellaan vielä hiukan koneiden mittareita yms. pientä viilausta. 
Tässä vaiheessa suuri kiitos kaikille kaluston parissa ahertaneille!
15.3. Lentokausi on jo lähellä!
Säätiöltä saatujen tietojen mukaan uskollinen kouluratsumme OH-817 (sekä virkaveljensä OH-546) ovat vakuutusten puolesta lennettävissä 23.3. alkaen. Web-kamera puolestaan kertoo, että kiitotietä 12/30 etsitään jo kiivaasti. 


1.3. Jaoston johtokunta käsittelee jätetyt kisakonehakemukset maaliskuun aikana.


HALUATKO PURJELENTÄJÄKSI?
PURJELENNON  VERKKOTEORIAKURSSI ALKOI 11.2.2013. 

Ota yhteys Suomen Urheiluilmailuopiston koulutussuunnittelija Matti Huovialaan (matti.huoviala (ät) suio.fi, www.suio.fi) ja varaa oma paikkasi kurssilla. Verkko-opiskelun voi aloittaa myös omavalin
taisena ajankohtana, kysy lisää Opistolta.

Kevään ensimmäisen purjelentokurssin lento-osa alkaa säiden salliessa pääsiäisenä. Nyt on siis hyvä hetki ilmoittautua purjelento-kurssille ja päästä lentämään heti lumien väistyttyä. 

Tule sinäkin kokemaan lentämisen kiehtova maailma!
Lisätietoja: heikkihorma (ät) hotmail.com tai 0400 971 654

3.2.
Pakkasparlamentti on nyt ohi ja järjestelytoimikunta kiittää mitä lämpimimmin kaikkia tapahtumaan osallistuneita. Toivottavasti ohjelmasta on ollut jokaiselle hyötyä ja samanhenkisestä seurasta iloa. Lauantai-iltana yli 70 henkeä illasti Aulangon ravintolassa HIK:n 75-vuotisjuhlavuoden hengessä Javin viihdyttäessä vieraita flyygeliä soitellen. Parlamentin luentoaineistoja pyritään keräämään kaikkien saataville Opiston nettisivuille, ehkä jopa ihan lähipäivinä... 

Tapahtumapäivä talvi-ilmailun ja ulkoilun merkeissä Räyskälässä helmikuun lopulla.  Katso lisätietoja netistä osoitteessa:  http://www.urheiluilmailuopisto.fi/EFRY_kuvat/hiihto/hiihtotapahtuma2013.htm ja harkitse voimallisesti mukavaa ulkoilmapäivää hyvässä seurassa!

24.1.
Argentiinan kisat on nyt lennetty ja HIK-piloteista Aku sijoittui vakioluokassa 15. sijalle ja Eki kerholuokassa komeasti seitsemänneksi. Onnea molemmille!

Pakkasparlamentti lähestyy ja ilmoittautumisaika on päättynyt 18.1. Mattimyöhäisiä yritetään toki sovitella mukaan, joten rohkeasti vaan ilmoittautumaan. Itse Parlamentti on siis 2.-3.2. Aulangolla.

Tärkeä muistutus kisakoneasioista. Koneanomukset on toimitettava purjelentojaoston johtokunnalle purjelento (ät) hik.fi VIIMEISTÄÄN 28.2.2013. Tänä vuonna kannattaa olla ajoissa hereillä, sillä koneille saattaa olla tavanomaisesta enemmän kysyntää ensi kesän mittelöissä.

3.1.
Muista ilmoittautua Pakkasparlamenttiin, jonka HIK järjestää Hämeenlinnassa 2.-3.2. Tarkempi osoite on siis Rantasipi Aulanko ja majoittujien kannattaa varata huoneet viimeistään 18.1, johon asti huoneita on saatavana normaalia edullisemmin
 (mainitse varatessasi Hämeenlinnan Ilmailukerho).

KALENTERI


SIKAJUHLAT
lauantaina 28.9. klo19
Hämeenlinnan Ilmailukerho ry

Promote your Page too